søndag den 20. november 2016

Ny Star Wars tegneserie med dansk islæt.


 


Jeg har i en tegneserie gruppe på Facebook mødt Nicolai Stig Hallander Hansen der annoncerede at lige om lidt ville et pre-sale starte på en særlig udgave af den nye Star Wars tegneserie; Doctor Aphra. Nr. 1 af serien er det første afsnit i en helt ny serie om antiheltinden Aphra. Historien er skrevet af Kieron Gillen og den er tegnet af Kevin Walker og Salvador Larroca. 

Da jeg skriver til Nicolai Stig Hallander Hansen for, at finde ud af hvad det er for nogle særlige forsider af Doctor Aphra #1- fortæller han, at han har haft fingrene med i denne særlige udgivelse. Vi skriver lidt sammen om at jeg har denne blog og at jeg altid leder efter ”Den Danske Vinkel” på Star Wars tegneserier og at jeg gerne vil lave et interview med ham og om hans involvering i serien. Han og jeg aftaler at vi kan skrive sammen over Messenger og lave et interimistisk interview.

De tre forsider af Star Wars: Doctor Aphra #1

Men først lidt om den nye Star Wars tegneserie med titlen Star Wars: Doctor Aphra.

Kieron Gillen er en gammel kending indenfor Star Wars tegneserier, hvor han har skrevet på serier som Darth Vader og Star Wars Annual 1 fra Marvel. Ellers er Gillen kendt fra serier som Thor (volume 3), Uncanny X-Men (volumes 1 og 2) og Iron Man (volume 5). 

Kevin Walker er ligeledes en gammel Star Wars tegneserie kending. Han har i 2003 tegnet Star Wars: Republic #55: The Battle of Jabiim på forlaget Dark Horse. Ellers er han mest kendt for hans arbejde på den britiske tegneserie 2000 AD samt Warhammer tegneserierne.

Salvador Larroca har tidligere leveret tegninger til Kieron Gillens Darth Vader serie. Derudover har han også tegnet 6 numre af Marvels Star Wars hovedserie. Bedst kendt er Larroca nok for hans tur på Chris Claremonts Fantastic Four, X-Treme X-Men, og Matt Fractions Invincible Iron Man serie.

Salvador Larroca, Kevin Walker og Kieron Gillen
Star Wars: Doctor Aphra handler om Aphra der knapt nok overlevede et fangeskab af Darth Vader. Serien fortsætter hvor handlingen slutter i den nu afsluttet Darth Vader serie: Darth Vader #25. Hvis Darth Vader finder ud af at Aphra overleverede deres sidste møde vil hun blive jagtet til galaksens ende. Derfor er hun nød til at vende tilbage til det hun gør bedst. Sammen med droiderne: 0-0-0 og BT-1 tager hun afsted på jagt efter sjældne genstande i den yderste del af galaksen. Hun har stadig en gammel gæld hængene over hovedet og hun er kun få skridt foran Imperiet og diverse dusørjægere der er lige i hælende på hende.

Nicolai Stig Hallander Hansen
Danske Nicolai Stig Hallander Hansen er med i en gruppe på Facebook der kalder sig selv: The Brain Trust Facebook group. I denne gruppe er de gået sammen om at få lavet deres egen forsideudgave af tegneserien: Star Wars Doctor Aphra #1. Gruppen har fået en kunstner ved navn Ashley Witter til at lave en alternativ forside af serien. Forlaget Marvel accepterede deres forslag, efter lidt forhandling frem og tilbage og gruppen fik lov til at få deres særudgave udgivet. Der er tre forskellige forsider til Ashley Witters Star Wars Doctor Aphra #1, der hver har et oplag på henholdsvis 3000, 1500 og1500 eksemplarer. 

Nicolai Stig Hallander Hansen fortæller: 
”Vi er en gruppe som har arbejdet på at få lavet en retailer exclusive udgave, hvis/når Doctor Aphra fik sin egen serie. I denne gruppe spekulerer vi i tegneserier. Vi kikker bl.a. på hvad bliver det nye hotte? Hvad kommer der på film som kan relateres til tegneserier ol.”

Fortæl gerne hvordan du kom med på det projekt og hvad din andel har været?
”Min andel har været, at jeg er med i den der gruppe der kalder sig The Brain Trust Facebook group, og vi har sammen snakket om at lave en exclusive udgave af Doctor Aphra serien med en alternativ forside. I gruppen faldt vi over tegneren Ashley Witter, der bl.a. laver tegneserien Squirriors. Sammen talte vi så om det og at det ville være fedt hvis Aphra fik sin egen serie og det troede vi ret meget på hun ville. Vores iagttagelse er, at det var ganske sandsynligt med den nye linje som Marvel har lagt og med deres fokus på unge heltinder og piger.”


Forside tegneren Ashley Witters.
Hvem er med i gruppen?
”Vi er en gruppe der består af folk med interesse i at tjene penge på tegneserier så som forretningsejere med Diamond Accounts og kunstnere. Vi har mindst en håndfuld af tegnere der er med i gruppen. Bl.a. kan nævnes Ashley Witter, Ash Maczko, Sorah Suhng, John Tyler Christopher, Buz Hasson mf. 
Gruppen svinger mellem 150 og 250 medlemmer, men vi sigter på at være omkring 200 medlemmer. Derfor så vi skærer vi ned til omkring 150 medlemmer en gang imellem og åbner så for nye og aktive medlemmer.”

”Her fik vi Ashley til at lave 4 forskellige covers som vi så havde, hvis nu det blev aktuelt med en Star Wars serie med Aphra. Da Marvel annoncerede serien havde vi de 4 forside forslag parat og de blev sendt til Marvel. Faktisk lavede Ashley egentlig 5 forskellige forsider, men kun 4 af dem blev sendt til Marvel. I dag er jeg den stolte ejer af 3 af de fem originale forslags covers.”

Hvorfor valgte I Doctor Aphra serien?
”Som tidligere nævnt fordi vi troede på hun ville få sin egen serie og vi dermed kunne få en nummer 1 Exclusive. En Star Wars #1 tjener altid flere penge ind end de senere numre gør. Derudover så var Darth Vader serien en fed serie og Aphra en god karakter, med stort potentiale.”


Tre af de fem forside forslag som i dag ejes af Nicolai.
Hvor meget har I måtte betale for at få udgivet en Star Wars Exclusive forside?
”For at rejse penge til dette projekt har gruppen afholdt to auktioner, hvor folk fra gruppen donerede tegneserier for at skaffe penge til at kunne betale Marvel for trykningen, udgivelsen og til Ashley for forsiderne. Omkostningerne til bladene alene var på 18.000 dollars. Derudover kommer omkostninger til ompakning fra Diamond til mindre pakker til de enkelte medlemmer på 1-200 stk. Disse omkostninger er også betalt af vores auktioner, mens medlemmer selv står for den videre forsendelse ud til dem.”

Hvad har du personligt betalt for at være med i dette projekt?
”Jeg har betalt 850 dollars for de tre Aphra sketches og 450 for min andel af tegneserierne.”

Hvor meget håber du selv at tjene på de her tegneserier?
”Det ved jeg ikke. Jeg vil jo gerne beholde en hel del af tegneserierne til mig selv, bare fordi det er fedt at have været med til. Hvis jeg bare jeg får mine penge hjem så går det nok.”

Hvordan fordeler i så selve salget?
”Det har vi gjort ved at gruppens medlemmer kunne købe denne udgave i batches af 100 blade i alt fordelt 50/25/25. Det betyder at en enkelt person max. kan få 200 blade i alt. Dette valgte vi for at flest fik mulighede for at deltage. Jeg har købt et batch til mig selv og deler et batch med et andet medlem.”

Er tegneserien udbudt til almindeligt salg og hvordan får vi fat på jeres udgave af Aphra serien?
”Ja, de er til salg. Det egentlig forsalg er startet og vi har et site, der ejes af et gruppemedlem, www.thecomicmint.com. Alt overskuddet fra salget af det første batch går til www.heroinitiative.org der har til formål at give økonomisk hjælp til læge hjælp og medicin til kunstnere i tegneserie branchen.  

Hvordan er du kommet ind i det her?
”En jeg kender, inviterede mig, da gruppen blev oprettet for et par år siden. Det er vist kun lidt over et år siden, kan jeg se.”

Hvad var din bevæggrund for at deltage i projektet? 
”Tja… Jeg elsker tegneserier og så synes jeg det er vildt fedt at være med til sådan et projekt og få det til at lykkes. Og så ville det være en bonus hvis jeg kan tjene lidt penge på det.”

Havde I læst serien før I investerede i den?
”Jeg har kun læst dele af Star Wars og Darth Vader serierne, men flere andre i gruppen har været med fra starten af Darth Vader serien og synes den er helt vild god!”

Er du selv stor Star Wars fan?
”Både og. Jeg har da set alle film flere gange og jeg så Episode 1,2 og 3 da de kom i bio herhjemme. Jeg har eller har haft de fleste af de danske albums, men jeg har vist kun et par stykker tilbage nu. Jeg har også kun få af de amerikanske original Star Wars serier. Jeg samler selv på Star Wars tegneserie action figur udgaverne og da John Taylor, lavede en ny Boba Fett fik jeg en autograf af ham på den hvor han skrev: "May the force be With you always, Princess Maia". Maia er min datter. John laver forside action figurer tegneserie udgaverne og er i øvrigt medlem af gruppen. Så lidt fan er jeg vel”

Hvem har originalerne til forsiderne i dag?
”Det har Ashley selv. Hendes Harley Quinn original, som hun tidligere har fået udgivet, blev vist solgt for ret meget. 2000 dollars mener jeg.”

Ashleys originale Harley Quinn forside.

Vil jeres tegneserier blive udgivet i nogen forretninger eller er oplaget for lille?

”Legends forretningen er den butik som vi har handlet igennem. Vi brugt deres Diamond Account og det er gennem her det er lykkedes at starte det her projekt op. Ejeren af Legacy er dog med i det her projekt på lige fod med os andre og han har kun fået to sæt (der består af 50/25/25 eksemplarer pr sæt).”


Vil jeres forsideudgave af Aphra tegneserien komme til salg her i landet eller på nettet?
”Jeg har lavet en presale-forespørgsel i forskellige grupper, for at se, hvor mange sæt jeg skal hive hjem til Danmark. Det er jo ret dyrt med porto fra USA, så det kan egentlig bedst betale sig at sælge dem i USA. På et senere tidspunkt, har vi arrangeret en signing session, hvor Ashley signerer en god stak. Til dette har vi lavet vores eget COA for signatur udgaverne.”

Kan man købe et sæt gennem dig og hvad bliver prisen?
”Ja, det kan man godt. Jeg skal lige finde ud af hvad forsendelsen fra USA kommer til at koste. Vores grundpris er 55 Dollars (kr. 375,-) og så kommer der import- og fragtudgifter oveni, men jeg regner med at spise lidt af disse omkostninger selv, så prisen kan holdes under kr. 450,- for et sæt og kr. 125, for farveudgaven (det cover på 3000 eksemplarer), men jeg skal lige finde ud af helt nøjagtigt hvor mange tegneserier det drejer sig om. Fragten afhænger lidt af hvor mange sæt jeg skal have hjem til Danmark.”

Tak til Nicolai for hans tid og seriens første numre der udgives af Marvel og kommer i forretningerne den 7. december 2016.

Her har Nicolai lavet et lille opslag om hvordan man kan få fat i den særlige udgave af Star Wars: Doctor Aphra #1.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar