lørdag den 30. januar 2016

Blackthorne Publishing

Da forlaget Marvel i 1985 var holdt op med at udgive Star Wars tegneserier, købte forlaget Blackthorne Publishing i 1987 licensen til at fortsætte. Blackthorne nåede kun at udgive tre Star Wars tegneserier, før firmaet gik konkurs.


Der var dog planlagt og lavet mindst to numre til, disse to numre nåede aldrig trykken, og de findes i dag kun i original eksemplarer spredt på samlermarkedet. Det forlaget Blackthorne gjorde anderledes end forlaget Marvel var, at de udgav tegneserierne som 3D. Hele 3D tegneserie tankegangen var allerede i 1980’erne en meget død ide, og dette gik da også hurtigt galt.

Star Wars 3D #1, #2, #3 og Omnibus: Wild Space.


Star Wars 3D #1
Med denne udgivelse fejrede forlaget 10 års Star Wars jubilæum og der medfulgte et par 3D briller som skulle bruges til at læse tegneserien.


Historien i dette nummer forgår lige efter A New Hope, men lige før romanen Splinter of the Mind's Eye og Darth Vader optræder kun i et glimt i historien. En mystisk ting er at en af TIE fighter piloterne har et pentagram på hans hjelm og ingen ved hvorfor.


Star Wars 3D #2: Havoc on Hoth
I dette nummer forgår historien efter Slaget om Yavin 4, oglige efter af Oprørsbasen er blevet evakueret. Underligt nok handler denne historie om hvordan Luke, Han, C-3PO, og Chewbacca finder Oprørets nye base på Hoth uagtet historien om samme i Williamsons avisstriber.


Star Wars 3D #3: The Dark Side of Dantooine
Historien forgår i denne tegneserie efter Oprørene har etableret deres base på Hoth. En ting der er værd at bemærke i denne tegneserie er at navnet; Wookiee bliver stavet forkert som Wookie.


Jeg er i dag den lykkelige ejer af 5 af de originale sider af Star Wars 3D #4 der aldrig blev udgivet. Titlen er der ingen der husker i dag men #4 er tegnet af Dell Barras og skrevet af Lance Hampton. Hele historien var eller færdigtegnet da forlaget gik konkurs.

Mine fem originale sider.
Originale sider jeg har fundet rundt omkring på nettet.


Man ved ikke ret meget om Star Wars 3D #5 andet at den skulle have været skrevet af John Theisen og skulle have været tegnet af Jeff Jones og Dan Schaeffer.

Star Wars 3D #6 der skulle have heddet "The Spies of Botha". Historien er skrevet af John Theisen og skulle have været tegnet af Jeff Jones og Dan Schaeffer. Dette originale manuskript findes kun i et skrivemaskine skrevet eks. og det ejes i dag af undertegnet. Det er dog lavet PDF kopier af manuskriptet der kan downloades HER


Det originale manuskript til Star Wars 3D #6. Også min ejendom.

De tre første numre af 3D serien er blevet udgivet i sort/hvis og uden 3D effekterne som en del Dark Horse Comics: Omnibus: Wild Space, Volume 1 i 2013.Ingen kommentarer:

Send en kommentar