lørdag den 30. januar 2016

Star Wars Artifact Edition

 

Denne blog skal ikke handle om en Star Wars tegneserie, men om en bog der handler om originale Star Wars tegneserie tegninger. Bogen hedder Star Wars Artifact Edition og er den første af flere der er udgivet i december 2015.

Forlaget IDW Publishing, der aldrig tidligere har udgivet Star Wars tegneserier, har udgivet denne fantastiske bog. Bogen, der er på 160 sider, indeholder tryk af de originale tegnserie plancher og er trykt i samme størrelse som de originale sider. Bogen omhandler fortrinsvist sider fra de første 10 numre fra Marvel Star Wars fra 1970érne. Bogen viser også billeder af originale sider af kunsterne bl.a. Roy Thomas, Howard Chaykin, Walter Simonson og Carmine Infantino.

IDW Publishing har tidligere udgivet diverse superhelte tegneserier som Artist’s Edition bøger, hvor man har taget en hel tegneserie og udgivet den i de originale sider.Denne Star Wars Artifact Editions er forskellig fra de normale Artist Editions udgaver ved at denne Star Wars Artifact Editions ikke indeholder en hel historie. Bogen indeholder uddrag af flere historier, da de ikke lykkedes forlaget at opsporer alle originale sider fra samme historie. Derfor har IDW Publishing været nødsaget til, at inkluderer forskellige originale reklame tegninger, portfolioer, farve guides og farvelagte sider samt et forside galleri.

Bogen er trykt i et meget tykt og glittet papir af en meget høj kvalitet. Den er i en overdimensioneret hardcover udgave på 30,5 cm x 43,2 cm. Prisen er en ret så dyr sag, af den nette sum af $100.00. Dertil skal lægges dansk moms og meget høj fragt da bogen vejer ca. 1 ½ kg. Jeg fik den gennem forlaget til den samlede sum af 1200.-.I Star Wars Artifact Editions er alle siderne indscannet fra de originale tegnede sider. Siderne fremstår som om de er i sort og hvid, men de er faktisk i farver for at beholde den originale glød som kun findes i gamle originale tegninger. Man har valgt at gøre dette, så man kan få oplevelsen af at se på originale tegneseriesider. Man kan f.eks. se alle blyantsstreger, fejl rettet med kvajeblæk, noter fra redaktøren eller forfatteren.

Star Wars Artifact Edition blev først præsenteret ved en galleriudstilling i San Diego Comic Art Gallery’s "Comic Book Art of Star Wars", som åbnede den 21. november 2015, med Howard Chaykin som gæst, og slutter den 31. januar 2016. Udstillingen blev arrangeret af IDW i forbindelse med at forlaget flyttede deres hovedkontor til San Diego. På udstillingen kan man se 30 af de originale sider af primært Howard Chaykin, fra de første 6 numre af filmudgaven af Marvel Star Wars.Senere, i april 2016, er det planen at forlaget IDW Publishing vil udgive Al Williamson’s Star Wars: The Empire Strikes Back Artist Editions. Denne bog vil komme til at bringe alle Williamsons originale sider, der kørte i Star Wars Marvel nr. 39 til 44, samt uddrag af Retur of the Jedi udgaven. Det er lykkedes IDW at samle alle de originale sider, da Williamson sjældent solgte eller forærede hans originale sider væk og derfor stadig er i hans arkiv efter hans død i 2010.

Al Williamsons enke, Cori Williamson, udtalte i forbindelse med annonceringen af udgivelsen: ”Al elskede at tegne Star Wars. Serien er jo science fiction klassiske arketyper, lige præcis den type af historier der talte til hans følsomhed. Som tegneserie tegner og samler af klassiske tegneserier og avisstriber, er jeg overbevist om at Al ville have været helt vild over at se hans arbejde præsenteret i dette her format.”

Ingen kommentarer:

Send en kommentar