søndag den 14. februar 2016

Avisstriber - del 1
I 1977, da der skulle laves en tegneserie over filmen ”Star Wars: A New Hope”. George Lucas ønskede selv, at det skulle være Al Williamson, der skulle lave tegneserien. Lucas var meget inspiret af Al Williamsons mangeårige arbejde med Flash Gordon eller Jens Lyn, som han hedder på dansk. George Lucas var opvokset med Jens Lyn gennem 50’erne og 60’erne. 

Russ Manning med en model af C3-PO

Tegneserien skulle i første omgang være en avisstribe, der ville udkomme hver dag i alle større aviser i USA. Williamson gik da også i gang med denne opgave men måtte opgive på grund af arbejdspresset på serien Agent X-9. Han nåede dog at producere to ugers avisstriber, der aldrig blev udgivet. Der skulle gå mange år før Williamsons avisstriber skulle se dagens lys. Første og eneste gang, at disse striber kom til ære og værdighed, var i bogen: ”The Art of Al Williamson” fra 1983. Russ Manning, der er kendt for Tarzan og Magnus Robot Fighter, overtog så arbejdet på den daglige avisstribe, og det gjorde han i flere år.

Jeg var så heldig i slut 1990érne at få fat på alle avisstirber fra gamle amerikanske aviser. Det var et samlerarbejde at finde frem til dem alle. I begyndelsen af ´00érne fik jeg fat af i en original Star Wars stribe af Russ Manning som jeg dengang gav en mindre formue for.
Original Russ Manning som er i min besiddelse samt den danske avisstribe fra BT. Bemærk at Rick Hoberg har rentegnet.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar