lørdag den 20. februar 2016

Contemporary Motivators

 

 
En af de mest interessante må siges at være Contemporary Motivators: Star Wars af Pendulum Press. Tegneserien eller boksen kaldes af selveste Steven J. Sansweet i hans berømte Star Wars bog; ”Star Wars Collectibles Price Guide”, kalder den for ”Den Hellige Gral” i Star Wars sammenhæng. Tegneserien er en alternativ tegneserieudgave af ”Star Wars: A New Hope”, og den er kortere og anderledes tegnet end Marvels version.

Tegneserien er i sort og hvid, og den indeholder også en kort biografi af George Lucas. Tegneserien bliver ofte omtalt som den hellige gral indenfor Star Wars tegneserier, og prisen er også derefter. Prisen kan hurtigt løbe op i 300-400 dollars for et slidt eksemplar. Selve tegneserien er skrevet af Linda A. Cadrain mens Charles Nicholas har tegnet historien.Baggrunden for tegneserien er at Pendulum Press i 1978 gerne ville lave en bog/tegneserie der kunne fange børn med læsevanskeligheder interesse. Derfor lavede man en sort/hvid/orange papboks som indeholdte alle materialer som en underviser skulle bruge. Inden i boksen var der en instruktions bog som var møntet på underviseren og et kassettebånd hvor historien blev læst højt med lyde ol. Der medfulgte også et opgave ark til historien med klistermærker, "Goal Achieved", som kunne uddeles når opgaver var løst tilfredsstillende. Når alle havde løst alle opgaver kunne den medfølgende plakat hænges op i klasseværelset som udsmykning og bevis på at klassen havde fuldført og lavet alle opgaver. Med hele sættet medfulgte fem af de samme tegneserier. Det hele blev leveret i en blå vinyl papkasse.
Den komplette boks.


Her ses hele indholdet i boksen med de fem eksemplarer af tegneserien.

Bagsiden af boksen.

Underviser bogen med guldmærkerne.

Underviser bogen opslået med den sammenfoldet plakat.

Uddelingsarkene som var opgaver til historien i tegneserien.

"Belønningsplakaten" som kunne ophænges når alle havde gennemført alle opgaverne og læst tegneserien. 

Vinylboksen som hele undervisningssættet blev leveret i.Historien følger ikke filmen slavisk hverken hvad angår dialogen og de lokaliteter og scener er blevet ændret. Alle de sot/hvid tegninger i bogen blev senere genbrugt som filmstrips i ”Star Wars Give-A-Show Projector”. Billederne blev farvelagt og de fleste talebobler fjernet. ”Give-A-Show Projector” var en simpel legetøjsprojekter hvor der medfulgt filmstrips som kunne projekteres op på en væg.

”Give-A-Show Projector” med filmstriperne.

Nogle fans har taget lyden fra kassettebåndet som lydspor til en lille Star Wars film og man har brugt filmstripsene fra ”Give-A-Show Projector” som billeder.

Du kan se filmen HER:

Mit eksemplar tog en del år at finde frem til og jeg er desværre ikke indehaver af kassen og kassettebåndet. Jeg har gennem årene kun set en komplet kasse til salg på auktion og da den nåede over $1.000 vinkede jeg pænt farvel og sagde til mig selv: “Den kommer nok en anden dag”. Det er så 20 år siden jeg sagde dette…


Ingen kommentarer:

Send en kommentar