søndag den 14. februar 2016

Avisstriber - del 2


Da Russ Manning måtte trække sig tilbage fra avisstriberne, på grund af sygdom, overtog Alfredo Alcala og afsluttede Mannings sidste historie. Al Williamson fik igen tilbudt at fortsætte den daglige serie og sagde ja tak men måtte lige afslutte sit andet arbejde, som han var i gang med. Alfredo Alcala kørte videre i fællesskab med Williamsons nære ven og kollega Archie Goodwin, indtil Williamson var ledig. Goodwin brugte dog ikke sit eget navn men pseudonymet Russ Helm. Man kan godt forstå, at Goodwin har brugt navnet Russ Helm, når man har læst de historier, han og Alcala har lavet. Historierne er det rene sludder og meget svære at følge med i.


Al Williamson i hans tegnestudio. Bemærk at på bordet ligge en færdig Star Wars avisstribe.

Archie Goodwin
 
Al Williamson startede i februar 1981 som tegner på Star Wars avisstriberne sammen med Archie Goodwin. Deres historier bliver af mange selv den dag i dag regnet for nogle af de bedste, der nogen sinde er lavet som tegneserie. Williamson og Goodwins arbejde fortsatte helt frem til den dag, da Star Wars avisstriberne blev stoppet i marts 1984, præcis på femårsdagen for den første Star Wars avisstribe. De var så gode og blev så godt modtaget af læserne, at Williamson og Goodwin blev hyret til at lave både tegneserien over ”Empire Strikes Back” og ”Return of the Jedi”. Begge leverede dog også materiale til den månedlige Star Wars serie, der kørte på forlaget Marvel. Faktisk blev Goodwin hyret som redaktør for bladet, da Roy Thomas stoppede.

De fleste af alle avishistorierne er blevet genudgivet på forlaget Dark Horse under titlen ”Classic Star Wars”. Der mangler kun to historier, og de regnes for så elendige, at vi nok heller ikke skal regne med at se dem i fremtiden. Så hvis man ønsker at læse dem, må man ud på samlermarkedet, og det kan blive meget dyrt. Alle "Classic Star Wars" er udgivet af forlaget Dark Hores i tre TPB.

Classic Star Wars #1-20 fra forlaget Dark Horse.

Classic Star Wars TPB #1-3.


I 1991 kom et nyt forlag på banen med en enkelt udgivelse. Det var forlaget Russ Cochrane Publishers, der udgav en luksusudgave med navnet Star Wars, Volumes 1-3 af alle Al Williamsons og Archie Goodwins avisstriber i tre bind i hardcover. Luksusudgaven er signeret og nummeret med et oplag på kun 2500 eksemplarer og er i en læderboks. Forordet er skrevet af George Lucas, hvor han skriver om sin passion for Williamsons og Goodwins arbejde.Ingen kommentarer:

Send en kommentar